Ik ben student,

Dan zit je hier goed! Al jaren lang houdt Ton Huttenga zich bezig met studenten, het studentenleven en ja, ook met studeren. Het team dat Ton in zijn werk steunt, het zogenoemde deputaatschap studentenpastoraat, bestaat voor een deel ook uit studenten. Zo probeert het studentenpastoraat feeling te houden met wat er bij jou leeft.

Het studentenleven is een tijd van ontdekken. Als je op kamers woont weet je dat het daar al begint: voor het eerst op jezelf wonen, voor jezelf zorgen, nieuwe mensen leren kennen, misschien werd je wel lid van een studentenvereniging. 

En dan je studie. Een heel nieuwe fase in je leven, omdat je investeert in je toekomst, omdat je zelf een keuze hebt gemaakt voor je studie. Je kunt nu ook zelf beslissen of en wanneer je gaat studeren. 

Dat geldt ook voor je kerkgang. Bij je ouders was het misschien heel gewoon om iedere zondag twee keer naar de kerk te gaan. Nu je student bent merk je misschien dat je ook hierin eigen keuzes kunt maken. 

Afbeeldingen/Home/P1030215_2.JPG

Met al die keuzes ga je jezelf als het ware vorm geven. Aan de ene kant is dat heel fijn en prettig, omdat dat hoort bij zelfstandig zijn. Aan de andere kant kan je ook best wel eens aanlopen tegen de vrijheid of juist een gevoel van druk. Druk die ontstaat door overheidsmaatregelen met betrekking tot de financiële regeling van je studie. Druk die ontstaat doordat je (door je studie) tegen vragen omtrent wetenschap en geloof aanloopt.
Misschien valt het zelfstandig wonen en worden je wel heel erg tegen.  Misschien leidt de vrijheid die je hebt sinds je studeert wel tot onvermoede gedachten of vragen die je nooit eerder had.

Het studentenpastoraat is ervoor opgezet om je te steunen bij vragen en moeilijkheden die je raken. Het studentenpastoraat wil graag de leemte opvullen die veel studenten ervaren na hun vertrek uit de kerk van hun ouders.
Het gebeurt vaak dat studenten niet op de hoogte zijn van het feit dat ze zich moeten inschrijven bij een van de stadskerken in Groningen. Studenten die dat vergeten raken om het zo maar te zeggen 'kwijt'. Om dat te voorkomen willen we je vragen om het formulier hiernaast in te vullen. We hopen zo een bestand te krijgen van alle christelijke studenten in Groningen. 

...en schrijf me in!

Mijn nieuwe adres:
jaars studentIk ben/was
*Dit veld is verplicht

 Afbeeldingen/Home/P1030146_2.JPG